luni, 21 septembrie 2009

Tarta cu mere(montignac)

* * *



Ingrediente:
3 1/2 linguri fructoza
3 linguri faina integrala de grau
4 linguri tarate de grau fina
1 1/2 lingurita scortisoara
(pt. scortisoara mai avem nevoie de 1 1/2 lingura de fructoza)
1/2 pachet praf de copt
esenta de vanilie
2 oua
100gr. pachet unt
1/2 lamaie
150ml lapte
3 mere medii





 Mod de preparare:
Intr-un castron se pune untul moale si cele 3 1/2 linguri de fructoza. Frecam pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, urmat de praful de copt, laptele, faina integrala si taratele. Amestecam bine. Razuim 1/2 de lamaie si adaugam si 1/2 zeama de lamaie.
Curatam merele de coaja si le taiam felii.
(ungem tava cu putin ulei)
Se toarna compozitia in tava si asezam feliile de mere.




1 1/2 fructoza o amestecam cu scortisoara si se presare deasupra ca in imaginea de mai jos...

 Cuptor electric: 180C ; Timp coacere: 35min. 

* * *
Sa aveti pofta!!!
* * *
Sursa de inspiratie:  retete ilustrate

Multumesc frumos pe aceasta cale!!!

doar ca am inlocuit anumite ingrediente si a iesit o tarta cu mere montignac!

10 comentarii:

  1. Vad ca pana la urma tot ai facut tarta, arata foarte bine, cred ca are o aroma yami si mai ales e Monti, nu dauneaza grav siluetei ;)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Livia, n-am mai rezistat! Sincer, merita incercata tarta cu mere(DELICIOASA)... nu mai spun ca in cateva minute pun la cuptor si varianta ne-monti, asta pt. ceilalti membri ai familiei;)
    te pup...

    RăspundețiȘtergere
  3. Montignac cred ca ar fi tare suparat sa auda ca e "reteta Monti", dar cu zahar in ea... :b fie el si un strop...
    Noroc ca incarcatura/ sarcina glicemica depinde si de gramaj, nu doar de IG. (Dar asa e mai mult conform Holford, decat Monti. ;))

    :) Succes cu retetele!
    (Te-am trecut in lista mea Monti de pe blog. :) Lista ce a inceput sa creasca, nu gluma!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nik bun venit si multumesc frumos de comentariu! Din pacate pt. mine, ai mare dreptate, acel plic de zahar vanilat mi-a stricat tarta cu mere:( am sa corectez reteta si raman cu pacat ca am devorat tarta si nu este ceea ce credeam a fi... pe viitor o sa inlocuiesc plicul de zahar vanilat cu esenta de vanilie... sa-mi spui daca in varianta asta o mai pot numi "tarta cu mere monti" ? Multumesc frumos si te mai astept sa ma tragi de urechi. :P Sunt la inceput de drum Monti si sper sa reusesc sa invat din greseli!

    RăspundețiȘtergere
  5. As prefera sa nu trag pe nimeni de urechi.:)
    Sa intri pe http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/12778/Sezatoarea-montignacilor/pagina/7280/, sa citesti recomandarea lui Sheng, post #7271.

    Cel mai bine ar fi sa te informezi, sa iti descoperi singura greselile si sa completezi retetele cu info pe parcurs (asa invata din mers si cei ce iti citesc retetele). :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nik merci frumos de invitatie, link-ul cu pricina o sa-mi fie de un real ajutor! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun venit Anne si merci frumos pt. comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun venit Cristian si multumesc frumos pt. comentariu!;)

    RăspundețiȘtergere