joi, 26 noiembrie 2009

Ren si bradut

Vin sarbatorile...



Blat:
5 oua
50 ml apa
200 g faina
200 g zahar

Separam ouale. In albusuri se pune apa si se mixeaza bine pana albusul devine tare; se adauga zaharul treptat si se bate in continuare; se adauga galbenusurile, la fel se mixeaza. La sfarsit faina, cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza.
Temperatura cuptorului: 180 C
 Timp coacere: 30 minute cuptor electic
Ingrediente compozitie:
500 ml frisca
450 ml iaurt
3 plicuri gelatina (1 plic=10 grame)
200 g zahar tos
1 borcan compot de visine
o cutie de ananas
Visinele si ananasul le scoatem din sirop si le punem la scurs intr-o sita. Siropul il pastram pentru a insiropa blaturile.
Avem nevoie de o tava cu latura detasabila.
2 portocale mari (vor fi taiate felii)
Modalitatea de preparare:
Iaurtul cu zaharul se mixeaza, apoi se adauga gelatina (la un plic de gelatina am pus 50 ml.  apa, am lasat putin la inmuiat si apoi am incalzit-o pe baie de aburi). Frisca se bate cu mixerul si apoi se amesteca usor cu iaurtul(cu un tel sau o lingura din lemn).
Impartim compozitia in doua: in prima compozitie bucatile de ananas taiate cubulete; a doua compozitie visinele din compot bine scurse.
In compozitie se pot pune si altfel de fructe maruntite  gen: kiwi, portocala, banana - sau stafide, caise confiate etc.)
Pe marginea formei in picioare se pun feliile de portocala (sau piscoturi neumezite) iar pe fundul tavii prima parte de blat insiropat cu “sucul de ananas). Deasupra se toarna prima compozitie de
ananas, se mai pune un blat insitopat cu sucul de visine, iarasi un strat de amestec, compozitia a doua cu visine. Blatul poate fi inlocuit cu piscoturi, biscuiti.
Se lasa la frigider minim 3 ore sau peste noapte.
Acoperit cu stelute din martipan, figurine din martipan.

 


sectiunea...

 


Sa aveti pofta!!!


4 comentarii:

  1. minunat! esti maestra la decoratiuni!
    te puppp!

    RăspundețiȘtergere
  2. Flori multumesc frumos... nu-s chiar maestra, dar ma straduiesc sa iasa totul bine sau macar sa fiu multumita de rezultat!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. fructe... delicios si frumos decorat! Abia astept sa vina Cracinul. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos Gaby! Si "noi" abia asteptam Craciunul, sa impodobim bradul, sa primim daruri de la Mosul...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere