joi, 1 octombrie 2009

Briose cu portocale





decoratiuni din pasta de lapte praf



Ingrediente:
125gr. unt
1 portocala mare
3 oua
200gr. zahar
180gr. faina
10gr. praf de copt
100 ml. lapte
Mod de preparare:
Se topeste untul si sa lasa la racit. portocala se spala bine cu apa calda, se rade coaja si se stoarce sucul. Se separa albusul de galbenus; albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile. Faina se amesteca cu restul ingredientelor, apoi cu ouale.
Timp coacere: 20minute
Cuptor electric: 180C

Ornam cu ciocolata...

* * * 
Sa aveti pofta!!!


11 comentarii:

  1. Parca le simt gustul, asa bine arata! Ma gandeam eu ca se pregateste ceva de cand am vazut pasta de lapte praf ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Imi place foarte mult portocala in dulciuri. Eu pun de-obicei si in checuri, le da o aroma absolut speciala. Acestea sunt briosele vedeta la voi, de care imi aminteai?

    RăspundețiȘtergere
  3. DA, de mult n-am mai facut briose si era cazul:D Au iesit tare delicioase in combinatie cu pasta :P Si balaurul este fan, doar ca nu a papat decat simple, fara decor :D
    Te pup Livia! }{

    RăspundețiȘtergere
  4. Astea sunt briosele vedeta la noi Roz, a fost si singura reteta incercata de altfel, desi stiu ca sunt multe variante de briose! :P Daca tot am inceput sa postez si briose, o sa merg prin blogosfera sa ma inspir... ;) Asa ca, am sa te vizitez cat de curand :D

    PS:
    Mai am o reteta de briose sarate ce le folosesc ca si aperitiv la evenimente:D M-a inspirat Teo, (Teo's kitchen)numai ca am modificat-o putin!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca stiu de care zici. Si eu am facut-o. Sotului i-a placut foarte mult. Mie sincer mi se pare usor ciudatel ca sunt cu paste, insa daca au avut trecere, eu ce sa mai zic?
    De-abea astept versiunea ta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Roz reteta este super, asta daca vb. de aceeasi reteta... este cu taitei! Ca aperitiv face senzatie la mesele noastre festive :P Si sotul meu este fan briose sarate :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi Florena,

    Gustul de Portocalä le face deosebite. Nici o Mirare cä vä plac asa mult.
    Si eu rad Coajä de Portokale si Lämie in Pandispanurile mele.
    Fein ti-au iesit.
    Un Tip:
    Eu pun in loc de Lapte , Lapte bätut sau jumätate Jaurt acrisor si la 12 Bucäti o Linguritä de Bicarbonat. Ies total pufoase...

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  8. Ziua buna Jacob!
    Multumesc frumos!;)
    Voi incerca modul in care le prepari: cu iaurt sau lapte batut ;) Voi adauga si bicarbonat in speranta ca vor fi pufoase, asa vor da si mai bine la aparat :)

    Numai bine Jacob
    si te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. iti multumesc pt urarile facute la mine pe blog si pt ca m-ai adaugat in blogroll. briosele facute de tine arata delicios. sper sa apuc si eu sa testez reteta cat de curand. spor in toate, si sa vii curand cu ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicios! am doua premii pentru tine, te astept sa le ridici! sa ai un final de saptamana linistit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos pt. premii gaby, imediat ce-mi fac putin timp le ridic cu drag! Frumoasa surpriza cu premii! Te pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere