marți, 7 iulie 2009

Tort diplomat

Tort diplomat:
pas cu pas







Ingrediente:
500 ml frisca
450 ml iaurt
3 plicuri gelatina (1 plic=10 grame)
200 g zahar tos



piscoturi(2 pachete)


Iaurtul cu zaharul se mixeaza



apoi se adauga gelatina


la un plic de gelatina am pus 50 ml apa,
am lasat putin la inmuiat si apoi am incalzit-o pe baie de aburi.




mixam frisca

am insiropat doar piscoturile de pe fundul tavii si cele dintre creme


sirop: tchibo decof. + zahar + apa


Frisca se amesteca usor cu iaurtul(cu un tel sau o lingura).

In compozitie se pot pune fructe maruntite (ex. kiwi, ananas, portocala, banana, etc - sau stafide)
am folosit de data asta caise confiate


un strat de piscoturi, un strat de amestec,


un strat de piscoturi

si iar un strat de amestec
*se da la frigider cel putin pt. 3 ore*
la final am turnat glazura
si am ornat...




16 comentarii:

  1. That is ADORABLE! How do you do it?!? You and I are the only blogs in the world where the ingredients are laid out first ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks a lot John, you are nice! It really isn't too hard, give it a try ;)I don't know if we are the only blogs in the world where the ingredients are laid out first... but I trust you this time :P
    "See you soon!" ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo Florena,

    frumos Tort si delicios ai fäcut. Compliment

    Salutäri

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaaaiii,asta e tort de pus in rama,serios!E clar;nu mai e cale de scapare cu torturile astea...zici ca-s in reclama aia cu"numai asta visez,numai asta pictez" :))Daca ti-ai propus sa ma dai gata cu diplomatul asta,sa stii ca ai reusit!
    Cred ca jumatate din neamul meu face acum reteta ta de diplomat:))
    Superb,draga mea,te felicit inca o data si astept bucata promisa mie...
    Cu mare drag,
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun venit Jacketels,
    ... si multumesc frumos de vizita, pt. aprecieri!

    Pe curand! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Paula iubita, multumesc din suflet pt. cuvintele ce mi-au atins corzile sensibile... Imi esti draga si sper din tot sufletul ca intr-o buna zi sa te pot servi cu felioara mult promisa. Data viitoare nu mai scapi ;)
    Ma bucur ca dai reteta mai departe, asta inseamna ca e de bine :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Hey Florena--thanks for stopping by my blog! Your English is perfect, better than my Romanian, although I learned Latin in school and am learning Italian, so I can decipher your recipes ;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello John, was my pleasure when I visit your blog!
    Nice to know that you can decipher my recipes, hope you try one someday:)

    RăspundețiȘtergere
  9. mariana mateescu09 iulie, 2009 18:56

    deja te intreci cu gluma! data viitoare cand mai trecem pe la mama va facem si voua o vizita! altfel nu se mai poate!
    va pupam si spor la tortulit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mariana multumesc frumos. Te inteleg perfect, sunt constienta ca va traumatizez cu torturile... asa ca fara retineri, usa va este deschisa;)
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. buna, te rog sa imi spui si mie daca piscoturile asezate vertical stau asa singure sau trebuie legate cu funda ca in poza? te rog sa nu razi. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bun venit anonim!
    Nu am ras, desi am zambit nu pot nega :)... este o intrebare normala!
    Funda este pentru un aspect placut in momentul in care avem nevoie sa facem o poza mai de "revista" ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc ptr. promptitudine. ma gandeam eu... voi incerca si eu reteta ta cat de curand, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multa bafta Anonim si sa-mi spui cum a iesit!;)

    RăspundețiȘtergere
  15. cum ai facuta glazura de ciocolata

    RăspundețiȘtergere