joi, 2 iulie 2009

Blat de tort

(reteta de baza)

5 oua
50 ml apa
200 g faina (pt. un blat de cacao inlocuim 2 linguri de faina cu 2 de cacao)
200 g zahar



Separam ouale. In albusuri se pune apa si se mixeaza bine pana albusul devine tare;

se adauga zaharul treptat* si "se bate" in continuare;


se adauga galbenusurile, la fel se mixeaza.
La sfarsit faina, cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza.


Temperatura cuptorului 180C, 30min. timp coacere.
inainte

dupa


(multumesc frumos pe aceasta cale Lissei)

4 comentarii:

  1. Sunt incantata de cat de simpla e retea de blat de tort...iti multumesc si tie si Lissei !astept detalii si despre cremele folosite la torturile tale si cand o sa fac primul tort dupa reteta ta,o sa te invit negresit la o felie!
    Cu mult,mult drag
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-l incerci negresit Paula, o sa vezi, te vei indragosti de acest blat ;)
    Legat de creme, explicatii, lucrez si la acest aspect ;) nu de alta, dar vreau felia aceea de tort facut de tine :P

    RăspundețiȘtergere
  3. ca sa se inteleaga reteta ar trebui sa schimbi culoarea scrisului. eu nu am reusit sa citesc nimic dateorita faptului ca ai scris cu galben pe fond alb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze de probleme! Cand a fost scrisa reteta exista un alt fond, intre timp am schimbat interfata blogului si de aici si neintelegerea cu scrisul... nu am modificat din urma postarile. :( Voi incerca sa fac asta cand voi avea timp pentru a nu mai aparea probleme de gen. Merci frumos pentru intelegere Mihaela!

    RăspundețiȘtergere